Murskavoitto sarjakärjestä

Viime lauantaina Alavus Areenalle vieraaksi saapui tappioitta sarjakärjessä ollut Muik Hockey. Kyseessä oli siis ottelukierroksen ehdoton kärkikamppailu, sillä APV oli sarjataulukossa kolmannella sijalla.

APV saa otteluun loistavan lähdön, kun jo viiden minuutin pelin jälkeen Markku Vehniä pääsee liruttamaan puolittaisen läpiajon päätteeksi ottelun ensimmäisen maalin. Maali oli varsinainen ”illan erikoinen”, sillä juuri laukaisuhetkellä tapahtunut koukkaaminen hämää Muikin maalivahdin täysin ja kiekko lipuu onnekkaasti maaliin. Enempää maaleja ei ensimmäisessä erässä sitten nähtykään.

Heti toisen erän alkuun Topias Kukkola näyttää takakarvauksen mallia ja vie Muikin puolustajalta ”karkin” niin yllättäen, että Muikin maalilla torjunut Viktor Wik loukkaantuu joutuessaan reagoimaan täysin tyhjästä syntyneeseen maalintekotilanteeseen liian nopeasti. 2-0-tilanteessa ottelun hallinta alkaa kuitenkin kääntyä Muikille ja kavennusmaali syntyy erän puolivälissä ylivoimalla. Vierasjoukkue saa erässä myös tukun muitakin maalipaikkoja, mutta APV:n maalilla loistavasti torjunut Tuomas Särkijärvi pitää tulostaulun lukemat kotijoukkueen puolelle. Kaiken lisäksi APV onnistuu tekemään erässä vielä jopa kaksi maalia, kun ensin Simo Alajoki ohjaa ilmasta viivalaukauksen ohi Muikin maalille vaihdetun Matti Syväpuron, ja vielä erän lopussa Manu Vehniä viimeistelee rangaistuslaukauksesta kylmänviileästi erätaukolukemiksi 4-1.

Kolmannessa erässä Muik ei saa enää niin vahvaa otetta pelistä, kuin toisessa erässä, eikä pysty kehittämään enää tarvittavaa loppukiriä. Muik onnistuu kolmannessa erässä kerran alivoimalla, mutta se jää laihaksi lohduksi vierasjoukkueen kannalta, kun APV tekee erässä kolme maalia. APV:n maalintekijät kolmannessa erässä: Kimmo Mäkelä, Jere Lindqvist ja Manu Vehniä.

APV:n kotivoittojen putki sai siis jatkoa, kun sarjakärki Muik kaatui lopulta murskalukemin 7-2. Voiton myötä APV otti myös Muikin paikan sarjan kärjessä.

Ottelun tilastot.