Jääkiekko mukaan APV:n ohjelmaan

Vuonna 1964 tulivat Alavuden lukiolaiset Ilkka Kähäri ja Olli Varila allekirjoittaneen puheille esittäen pyynnön, että APV ottaisi ohjelmaan jääkiekkoilun, joka oli vallannut alaa ja josta nuoret olivat hyvin kiinnostuneita myös Alavudella. Esitin asian johtokunnalle, jolla ei ollut mitään sitä vastaan, saataisiinhan jälleen seuralle toimintamuoto talveksi, ja hyvä toimintamuoto saataisiinkin. Hanke lähtikin sitten ripeästi matkaan.

Jääkiekkokaukalon paikaksi valittiin nykyinen paikka yhteiskoulun lähellä oleva soramonttu, joka osoittautui heti alkuun hyväksi paikaksi. Ilkka Kähäri ja Olli Varila suorittivat lupaamansa rahankeräyksen ja se onnistui hyvin. Ari Kähäri lahjoitti paperipuuta, jotka halkaistiin kaukalon tukipylväiksi ja sahatavara saatiin jälleen Alavuden Puunjalostustehtaan sahalta. Kaarteiden metallirungon tekin Alavuden Konepaja. Alavuden Leijonaklubi Osmo Tuohiniemen johdolla hankki kahdet jääkiekkomaalivahdin suojukset ja niin ilmoittauduimme sarjaan.

Voitimme oman lohkomme, mutta kun piirimestaruudesta piti olla ottelu toisen lohkon voittajan Kauhajoen Karhun kanssa Kauhajoella, niin jäät olivat menneet, eikä piirimestaruutta voitu ratkoa.

Mutta jääkiekkoilu alkoi vuosi vuodelta saada yhä enemmän tukijoita niin, että kokonaiset perheet tulivat mukaan. Jopa isät ja äidit hankkivat luistimet ja odotellessaan lapsiaan luistelivat vapaalla luistelualueella. Myös jääkiekkoilu alkoi saavuttaa vuosi vuodelta yhä suurempien katsojajoukkojen suosiota.

Kirjoittanut: Armas Korpela
Kuva: Jorma Lindqvist (80-luvulta)